“Llibre de família”, club de lectura virtual dirigit a totes les famílies

La Federació de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) i el servei de Biblioteques del Departament de Cultura impulsen un club de lectura virtual adreçat a totes les famílies

La iniciativa té com a objectiu promoure l’hàbit lector i l’ús de les biblioteques com a equipament cultural i pretén fomentar el diàleg entre els pares i mares perquè, gaudint de la lectura, reforcin la seva participació en l’educació dels infants i adolescents.

Cada mes es farà la lectura, dinamitzada i compartida per tots els lectors, d’un dels 7 llibres inclosos en el club, tots ells relacionats amb l’àmbit de l’entorn familiar, amb especial atenció a les referències vinculades a la tasca educativa de les famílies. Tots els llibres estaran disponibles a les biblioteques arreu del territori perquè es puguin sol·licitar, de forma senzilla, a través del servei de préstec.
 
Les lectures programades són les següents: 

  • La meva família i altres animals. Gerald Durrell.
  • Molsa. David Cirici.  
  • La Universitat de la vida, Rob Riemen.  
  • Propios y extraños. Anne Tyler. 
  • Fario. Santi Baró. 
  • Val més educar. Gregorio Luri. 
  • Diari del tot verídic d’un indi a mitja jornada, Sherman Alexie.

El club estarà dinamitzat i moderat, en tot moment, per l’escriptora especialitzada en literatura infantil i juvenil, Anna Manso, autora de la columna “La pitjor mare del món” del Diari ARA, qui s’encarregarà de promoure la interacció entre els lectors, orientar la seva lectura i resoldre els dubtes que aquesta pugui originar.
 
La plataforma en línia és lliure i de fàcil accés, oberta a tothom, perquè totes les famílies interessades puguin ser membres d’aquest club i tinguin accés al coneixement i a la cultura.