Tota la informació de la Xerrada: “Com puc millorar l’autoestima?”

La darrera xerrada del curs 2014-2015 organitzada per l’AMPA es va centrar en un tema important i transversal en l’educació i benestar dels nostres fills: la seva autoestima. La sessió va ser impartida per en Daniel Mejías, terapeuta del Centre SOM (Servei d’orientació i mediació) i hi van assistir més de 25 pares i mares, els quals la van trobar molt interessant.

Com a pares i mares podem ajudar als nostres fills a que la seva autoestima tingui més qualitat a través de 5 grans pilars:

  1. Establint relacions positives. Sobretot cuidant que la comunicació amb els nostres fills sigui de qualitat i que es basi en la comprensió dels seus errors i el reconeixement del errors propis.
  2. Reforçar que es sentin capaços. Principalment animant-los, motivant-los, recordant els seus esforços i èxits, i ensenyant-los a centrar el pensament en les solucions i no en els problemes.
  3. Orientant-los a metes i valors. Importantíssim compartir les nostres metes i valors amb ells, i parlar de la gent que admirem i els valors que ens aporten.
  4. Ajudar-los a sentir-se bones persones. Ajudem als nostres fills a trobar la intenció positiva del que fan.
  5. Estimulant l’alegria i les ganes de viure. Especialment animant la seva curiositat i fascinació per les coses, fomentant la seva creativitat i entrenant el seus sentits.

En el següent link trobareu el material que en Daniel va fer servir per a la xerrada, en el que s’aprofundeix en cadascun d’aquests pilars i es donen consells sobre com acompanyar millor als nostres fills.