Acompanyar els nostres fills i filles en el desenvolupament de la seva sexualitat

La Lupe Garcia Rodríguez, educadora i sexòloga, ens va parlar de la importància d’acompanyar el desenvolupament sexual dels nostres fills i filles des d’una actitud de respecte i interés, que implica ser conscients que son subjectes sexuats i que estan descobrint el seu cos.  

És normal que els nens i nenes vulguin saber i preguntin, i per poder respondre’ls des d’una actitud positiva és fonamental que fem l’esforç de no veure-ho des de la perspectiva d’un adult i que les nostres respostes siguin tranquilitzadores. Hem de dir al nen/a que allò que sent o li passa és normal.  

Que els nens i nenes no preguntin, no vol dir que no vulguin saber. Un bon recurs per propiciar el diàleg sobre sexualitat pot ser la lectura de contes. Aquí teniu alguns dels llibres que la Lupe ens va recomanar:


En aquesta ocasió la xerrada es va centrar en els nens i nenes fins a primària, però en el blog de Sexeducación trobareu material didàctic més extens i molt interessant per abordar aquesta temàtica i fomentar la coeducació.

Aprofitem per anunciar-vos que el proper 4 de maig la Lupe García Rodríguez serà a les Cotxeres de Sants fent una xerrada sobre “La sexualitat després de la maternitat i la paternitat”. Aquí us deixem el cartell de la xerrada: