Millorem l’entorn escolar: projecte “Protegim les Escoles” i pressupostos participatius

Benvolgudes famílies,

En aquesta recta final de curs des de l’AFA us demanem col·laboració en dos temes que són molt importants per a tots els nens i nenes de la nostra escola.

 

En primer lloc us volem informar que la nostra escola està dins del projecte PROTEGIM ESCOLES de l’AJUNTAMENT DE BARCELONA, i per tant està previst pacificar l’entorn escolar.

El passat mes de març els membres de la comissió Protegim Escoles es van reunir amb la Segona Tinenta d’Alcaldia Janet Sanz, màxima responsable de l’àrea d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat per tal de transmetre la situació actual del nostre entorn, especialment de l’edifici d’infantil-Primària. Se li va presentar una proposta de com desitgem que sigui el carrer Ermengarda, on es guanya la zona d’aparcament per ampliar la vorera. Com tots sabeu hi ha moments a les entrades i sortides en que la convivència vianants-vehicles és “complicada”..

Pel que fa l’edifici de Secundària ja hi ha prevista la pacificació del Carrer Torre d’en Damians, donat que queda dins de la Superilla d’Hostafrancs. Per tant, aquest carrer quedarà restringit totalment al trànsit de vehicles.

L’actual calendari del programa marca un inici de les obres al juliol-agost de 2022, però des de l’AFA pensem que seria important donar una última empenta al projecte, ja que que segurament el proper curs continuarem amb el mateix sistema d ‘entrades i sortides esglaonades…Us convidem a penjar imatges i vídeos a les xarxes socials de moments de “difícil convivència” que pugueu captar etiquetant al Districte (@BCN_SantsMont), Guardia Urbana (@GUBBarcelona) , Janet Sanz (@JanetSanz), i a l’AFA Joan Pelegrí (@afajoanpelegri) etc. D’aquesta manera volem pressionar per avançar la data d’inici de les obres o, com a mínim, per a que a totes les entrades i sortides hi hagi algun responsable municipal que estigui per tallar el carrer i vigilar l’accés de vehicles. 

En segon lloc us volem demanar ajuda en per tal d’aconseguir la millora del Parc de l’Espanya Industrial. Entre els dies 10 i 20 de juny es pot votar de forma personal en la plataforma DECIDIM BARCELONA per varis del projectes que hi ha previstos en el Districte de Sants: un d’ells és la millora del Parc de l’Espanya Industrial.

Es tracta de fer l’arranjament i millora d’algunes de les zones del parc, com és la zona de grades, l’àrea de gespa, el llac i la zona de jocs. També hi ha prevista la col·locació de baranes i millorar l’enllumenat, i la remodelació de les portes d’entrada. Pot ser molt interessant per a tots! Què són i com es pot votar als pressupostos participatius? Més informació aquí

Podeu trobar els projectes del nostre districte en aquest enllaç

 Moltes gràcies per la vostra col·laboració 🙂