Tota la informació de la xerrada “Els mol.luscs”

El passat 15 de gener, la Dra. Laia Curto (especialista en dermatologia) va dur a terme una xerrada sobre un tema que està sempre en debat entre els pares i mares d’infantil i primària “Els mol·luscs, els visitants, més contagiosos entre els nostres menuts”.

Hi varen assistir 25 persones, inclosos representants del Club Natació de l’escola.
La ponent va explicar:

  • Què són els mol.luscs i com es tracten

 El mol·lusc contagiós és una infecció viral cutània que causa pàpules o
nòduls elevats amb aparença de perla a la pell. Els mol·luscs es
contagien per contacte directe amb la pell. En el cas dels nens, sol
passar quan comparteixen roba o tovalloles o es banyen a la mateixa piscina o banyera. Les lesions normalment apareixen a la cara, pit, tronc, braços i cames i, de manera massiva, en els plecs com les aixelles i engonals.

El mol·lusc contagiós és una malaltia benigna, que no sol presentar complicacions i, per tant, té un pronòstic bo. De tota manera, poden aparèixer algunes complicacions quan els nens es rasquen contínuament les zones afectades. En general, les afeccions més comunes derivades dels mol·luscs són la dermatitis atòpica, els èczemes i l’aparició d’inflamacions o infeccions secundàries.

  • Prevenció de contagis

Si el nostre fill pateix mol·lusc contagiós, cal seguir aquestes recomanacions per prevenir
qualsevol contagi:

• Evitar qualsevol contacte físic proper, especialment amb les zones de la pell afectades.
• No compartir bany, roba o tovalloles ni banyar-se a la mateixa piscina que altres nens.
• Cobrir amb roba, tiretes o esparadrap les zones afectades.
• Rentar-se les mans de manera freqüent.

Font: Hospital de Sant Joan de Déu

A la part final de la xerrada, es va informar que el més adient és que els nens i nenes que presentessin lesions de mol·luscs no participessin en les activitats de la piscina, ja que el risc de contagi a altres nens és molt elevat. Però cal saber que mentre no es té cap lesió no és contagiós, tot i que el període de incubació pot ser entre 3 setmanes i 3 mesos. A més, el responsable de la piscina va informar que la piscina compleix amb tots els requisits i ha superat totes les inspeccions de salut.

I, com sempre, hi va haver debat i torn obert de preguntes a tothom perquè pogués expressar els seus dubtes i inquietuts.

Podeu trobar la presentació de la ponent sobre mol.luscs i berrugues aquí.