Què ens van explicar a la xerrada sobre Sexualitat?

Tetas, colillas y otras cosas finas de María José Díaz pot semblar un títol infantil, però és ben bé tot el contrari. Un text molt madur sobre la importància d’entendre les nostres emocions en aspectes cabdals de les nostres relacions, com per exemple la sexualitat.

Amb un to suau i d’una forma molt propera, ens va explicar diferents anècdotes, algunes de les quals van despertar molts somriures, i a més ens va posar exemples per afrontar la difícil tasca de parlar de sexualitat amb els nostres fills i filles. Tot i ser un tema que moltes famílies prefereixen evitar, o si més no, no saben com fer-ho, ella ens va recomanar que la millor manera d’afrontar-ho és de forma natural, i ens va donar un consell: Una pregunta, una resposta.

Per parlar de sexualitat és molt important no esperar a l’adolescència, ja que sovint, és massa tard. Cal parlar-ne de ben petits, ja que la sexualitat sorgeix des de la mateixa infància. D’aquesta manera satisfem les seves curiositats en cada moment, alhora que enfortim la seva autoestima. Vam analitzar també, la importància de tractar amb ells i elles les pors i inseguretats que poden sorgir en torn a la sexualitat, però sense oblidar la necessitat d’explicar la part més agradable i plaent de la sexualitat perquè en puguin gaudir de forma plena i responsable.

04 de febrer de 2019