L’Escola d’Acollida Lingüística Ateneu Montserrat necessita persones voluntàries!

Us adjuntem la carta que ens ha fet arribar l’amic i company Joan Camós, professor jubilat de l’escola Joan Pelegrí, en nom de l’Escola d’Acollida Lingüística Ateneu Montserrat:

Necessitem ajuda

Amigues i amics de l’Associació de familiars de l’alumnat, com alguns de vosaltres sabeu ja fa anys que dimarts i dijous de 18 a 20 hores fem classes, voluntàriament, a persones nouvingudes que necessiten poder accedir al permís de residència.

Anualment, unes tres-centes persones assisteixen als nostres cursos de 45 hores trimestrals.

Per a les persones nouvingudes és legalment indispensable demostrar un coneixement de les dues llengües oficials a Catalunya, català i castellà, per poder optar als drets de ciutadania.

Actualment les classes de català es donen exclusivament des del Centre de Normalització lingüística fent ús de les aules de l’escola. Per tant la nostra Escola d’Acollida de l’Ateneu Montserrat, utilitza el català com a llengua vehicular però les classes per les que estem autoritzats són les de castellà.

D’acord amb l’escola Joan Pelegrí, alumnat de quart d’ESO té cura del servei d’atenció als nens i nenes mentre el pare o la mare assisteix a classe. Aquesta activitat forma part del currículum de l’alumne, dins d’un crèdit d’aprenentatge i servei.

Aquest curs passat només hem pogut atendre alguns alumnes virtualment. Ara reprenem l’activitat presencial, però a conseqüència de la pandèmia necessitem ajuda. Ens falten persones voluntàries que puguin compartir la classe amb les persones que portem més temps. Dos voluntaris a l’aula permet atendre individualment a l’alumnat.

Seguim oferint cinc nivells: alfabetització, neolectura, inicial, bàsic i aprofundiment i el número d’alumnes per aula no pot ser de més de 15.

Les persones que atenem provenen de Marroc i continent Africà , Pakistan, Índia, Nepal, i resta del continent asiàtic, Europa de l’Est i algunes persones del Brasil.

El voluntariat que demanem és de dues hores, un dia a la setmana (els dimarts o els dijous de 18 a 20h i l’inici del curs és el dimarts, 5 d’octubre)

Podeu contactar amb nosaltres els dimarts i dijous a consergeria a partir de les 17,45 i a l’aula 110, els dimarts o dijous de 18 a 20 hores o al correu: acollidaateneu@joanpelegri.cat

Us hi esperem!

Joan Camós, professor jubilat de l’escola Joan Pelegrí