Et vas perdre la xerrada sobre adiccions a les noves tecnologies? Vols saber què ens van explicar?

En l’última xerrada del curs organitzada per l’AFA, vàrem tractar un dels temes que més importen i preocupen a les famílies: l’ús que els nens i nenes fan de les noves tecnologies.

Vàrem poder comptar de nou amb un especialista del Centre SOM, que ens va ajudar a prendre consciència de tot el que els nostres fills i filles tenen a l’abast i també de la importància de tenir una relació “sana” amb les noves tecnologies.  No hi ha però una fórmula matemàtica, un nombre d’hores al dia en que poden estar connectats i que si es traspassa ja ens hem de preocupar, depèn evidentment de cada nen i nena, de cada família i de l’ús que en facin.
 
Hem d’entendre però que estem davant d’un canvi generacional, en que les formes de comunicar-se no són les que nosaltres utilitzàvem, i que la societat ha assimilat totes les noves tecnologies d’una forma rapidíssima: tothom té mòbil, en quasi totes les cases hi ha alguna consola, tothom té internet i tots formem part d’alguna xarxa social.
 
El que cal és que ajudem als nostres fills i filles a fer-ne un ús responsable i amb criteri, per exemple sent nosaltres els que els ensenyem el funcionament del mòbil, que utilitzin el nostre primer, i així puguem veure i decidir si és el moment de que tingui el seu propi.
 
Cal que coneguin les noves tecnologies, tant les coses bones com les dolentes, i que millor que nosaltres mateixos per ensenyar-los-hi i ajudar-los a formar-se el seu propi criteri.
 

 

Per aquells que us vàreu perdre la xerrada, clicant aquí trobareu el power point que ens van presentar amb consells útils que us poden interessar.