L’AFA a l’exposició “Educar per Acollir”

El passat 9 de maig l’Auditori de les Cotxeres de Sants es va omplir dels treballs i el material que, després de mesos de treball, han fet els infants i joves de les escoles del nostre barri, de la Xarxa Educativa Sants-Montjuïc, en suport a les persones refugiades. I la nostra escola n’ha estat una d’elles.
 
Durant el matí més de 600 alumnes van visitar l’exposició “Educar per acollir”, organitzada per Stop Mare Mortum Sants,Hostafrancs i la Bordeta amb la col·laboració dels mestres, famílies i alumnes del barri.
 
I a la tarda, des de l’AFA, es va organitzar una visita familiar per l’exposició. Vam començar amb la Berta, l’Amel, l’Enric i el Miquel, tots quatre alumnes de l’escola, que van llegir els poemes que van escriure pels Jocs Florals d’enguany, relacionats amb els refugiats. Tenim uns grans escriptors!
Acte seguit, l’Adriana, d’Stop Mare Mortum, ens va explicar breument, a grans, mitjans i petits, quina és la crisi que viu el mar mediterrani i com n’és de greu la situació en la que viuen els refugiats que marxen de casa seva fugint d’una guerra.
 
I abans de marxar, un volt per tota l’exposició per poder conèixer, gaudir i comentar  els fantàstics treballs i les activitats de sensibilització que s’han fet a les escoles del barri per debatre i donar a conèixer la realitat de les persones refugiades.