L’AMPA assisteix a la celebració dels 25 anys dels Consells Escolars de Districte i del Consell Escolar Municipal de Barcelona


El passat 9 de febrer, representants de l’AMPA van assistir a l’acte de celebració dels 25 anys dels Consells Escolars de Districte i del Consell Escolar Municipal de Barcelona (CEMB), que va tenir lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i va ser presidit per diverses autoritats (Sr. Xavier Trias (alcalde de Barcelona i president del CEMB), Sr. Gerard Ardanuy (regidor d’Educació i Universitats i vicepresident del CEMB), Sra. Meritxell Ruiz (directora d’Atenció a la Família i a la Comunitat Educativa del Departament d’Ensenyament i vicepresidenta del CEMB) i Sr. Josep Rovira (secretari del Consell Escolar Municipal).

El CEMB és l’òrgan de participació ciutadana en l’àmbit de l’educació i representa la comunitat educativa de la ciutat de Barcelona. Té una funció assessora i pot elevar informes i propostes a les institucions educatives i al municipi. El CEMB és també consultat per l’Administració educativa de la Generalitat de Catalunya, pel Consorci d’Educació i per l’Ajuntament de Barcelona.
Els presidents o presidentes dels deu Consells Escolars Municipals de Districte -CEMD- són membres del CEMB. Aquest és un aspecte rellevant d’acord amb l’organització territorial de Barcelona que té les competències descentralitzades en els districtes, atès que aporta al CEMB la presència plural del territori que és un element essencial per tenir una visió de conjunt de la ciutat.

Durant l’acte es va presentar una publicació resum dels 25 anys d’activitats dels consells escolars de la ciutat i  va estar amenitzat per l’Orquestra de Corda de l’Escola Municipal de Música Nou Barris; el Quartet d’Arpes “Pedals” de l’EMM Eixample – Joan Manuel Serrat i l’Orquestra Jove de l’EMM Can Ponsic.

Per ampliar la noticia:

http://premsa.bcn.cat/2015/02/09/trias-destaca-el-paper-del-consell-escolar-municipal-en-favor-duna-educacio-inclusiva-i-afavorint-la-vinculacio-als-barris/

http://eldigital.bcn.cat/el-consell-escolar-municipal-de-barcelona-compleix-25-anys_144883.html