L’escola i l’AFA se sumen a la Setmana d’Accions Educatives pel Dret a Migrar #VolemAcollir

Entre el 10 i el 18 de desembre tindrà lloc la Setmana d’Accions Educatives pel Dret a Migrar, #VolemAcollir, impulsada per la Xarxa Educativa de Suport a les Persones Refugiades, amb un calendari comú d’accions conjuntes i coordinades per sensibilitzar i abordar la crisi ètica actual sobre les fronteres i el dret a migrar.  Les dates de la Setmana s’han fet coincidir amb el Dia dels Drets Humans (10 de desembre) i el Dia de les Persones Migrants (18 de desembre). 
La Setmana d’Accions Educatives pel Dret a Migrar s’emmarca dins de la Campanya “Casa Nostra, Casa Vostra”, que neix d’un grup de gent independent que treballa en el món de la comunicació al qual s’hi ha anat afegint entitats, associacions i institucions. La Campanya, a la qual s’hi han adherit tant l’Escola com l’AFA,  vol tornar a posar a primera línia el debat públic de l’anomenada “crisi migratòria” que viu el mar mediterrani.
Durant la Setmana l’Escola proposarà als alumnes, bàsicament d’ESO i Batxillerat, una sèrie d’activitats per conèixer, reflexionar, debatre i solidaritzar-se amb les persones que es veuen obligades a fugir del seu país.
Entre les activitats, es visionaran vídeos i es farà la lectura d’un conte amb posterior treball dels continguts com a punt de debat i de reflexió. A més, diversos testimonis explicaran en primera persona les seves experiències i l’economista i activista per la justícia social i la pau, Arcadi Oliveres, farà una xerrada als alumnes de batxillerat.
El Grup Unesco de l’escola farà dues pancartes d’adhesió a la Setmana que es penjaran a les entrades de les escoles de primària i infantil i de secundària. A més, també organitzaran un taller de banderoles de solidaritat amb les persones refugiades. I per fer-ho han iniciat una campanya de recollida de roba que ja no s’utilitzi per aprofitar-la per fer les banderoles.
Entre les activitats conjuntes, dijous dia 15 les escoles del barri faran diverses concentracions fores de les seves instal·lacions, i alumnes de l’Escola es concentraran a la plaça Joan Pelegrí per llegir el manifest de la Setmana d’Accions Educatives pel Dret a Migrar. A més, divendres 16 de desembre es farà un minut de silenci conjunt amb totes les escoles de Barcelona que s’han sumat a la Setmana.
Coincidint amb la visita dels Patges Reials al pati de l’escola el divendres 16 de desembre, també està prevista alguna activitat, dins de la Setmana, en solidaritat amb les persones refugiades.
En aquest sentit, des de l’AFA convidem a totes les famílies a fer una banderola, en solidaritat amb les persones refugiades, que durant aquesta setmana podeu penjar al balcó o les finestres de casa vostra. Aquest vídeo us donarà una idea de com la podeu fer.
I si les vostres filles i els vostres fills són petits, us recomanem que els ensenyeu aquest especial que va emetre el setembre de 2015 l’informatiu infantil INFOK sobre els refugiats
Com sempre, estigueu atents a les xarxes socials de l’escola @joanpelegri, del @cmx1904 i de l’ @afajoanpelegri per saber més detalls de les activitats.