Premis Drets Humans 2016

Com cada any des de fa 27 anys l’ Escola ha celebrat aquest mes de febrer l’entrega del Premi Drets Humans per commemorar la proclamació per part de l’ONU de la Declaració Universal dels Drets Humans. 

I és que la nostra escola forma part des del 1992 de la Xarxa d’Escoles Associades a la UNESCO i aquell mateix any es va formar el Grup UNESCO que està integrat per representants voluntaris de tots els treballadors del centre i que, entre altres coses, organitza aquests premis cada any.   
Al Premi Drets Humans originari s’han anat sumant en el transcurs dels anys altres premis també relacionats amb la defensa i promoció dels Drets Humans que han anat enriquint i ampliant aquest acte a favor d’una qüestió tan essencial en l’educació dels nostres fills com és la conscienciació i el respecte de les llibertats i facultats inqüestionables de tot ésser humà. 
Opten als diferents premis els alumnes de 3r. d’ESO, 4t d’ESO i 2n de Batxillerat. I, a més, des de l’any passat, els alumnes de 5è de primària també hi participen amb una petita actuació a final de l’acte. Aquest any van llegir el conte El monstre de colors, amb el que van treballar els sentiments que els suscitava la situació que pateixen les persones refugiades en el marc del DENIP (Día Escolar de la No-Violència i la Pau). 
  

Cada any des de ja fa uns quants anys l’AMPA està convidada a participar com a membre del jurat. També en formen part un membre del Patronat de la Fundació Cultural Hostafrancs, un membre del Grup UNESCO de l’Escola, una antic/a alumne/a de l’Escola, i un representant de l’ONG que hagi participat en les jornades culturals del curs anterior. En aquest cas va ser en Jaume Sanllorente, president de l’ONG Sonrisas de Bombay, que, a més, durant l’acte va explicar les seves experiències a l’Índia en un llenguatge i un to molt educatiu i va remarcar la importància de treballar el respecte pels Drets Humans des de la infància. 
Us recomanem molt que llegiu la notícia dels premis publicada al blog del Grup UNESCO i al web de l’Escola.

També podeu llegir la notícia sobre la participació dels alumnes de 5è de primària.

I aprofitem per felicitar especialment a les premiades i premiats des de l’AMPA!!!!!