Propera xerrada: Alcohol i Societat

El proper dijous 27 de Febrer a les 19:00h a l’escola de secundària, l’AMPA organitza una xerrada-col·loqui impartida per un monitor expert de la FUNDACIÓN ALCOHOL Y SOCIEDAD i dirigida bàsicament a mares i pares de secundària i batxillerat.
Durant la mateixa, es treballaran coneixements sobre:
– L’adolescència en general.
L’alcohol en particular
– Com, quan i per què beuen els adolescents
– Com detectar que el meu fill/filla consumeix alcohol
– Les habilitats socials com a eina preventiva
La manera d’abordar aquest tema amb els adolescents de forma pràctica i dinàmica.
A més, hi haurà l’oportunitat de plantejar dubtes i inquietuds que es puguin tenir al respecte.
És una entitat sense ànim de lucre, creada l’any 2000, amb l’objectiu principal d’eliminar hàbits indeguts en el consum d’alcohol. 
Des de la Fundación Alcohol y Sociedad es comparteix la preocupació social i la de les autoritats sanitàries davant els problemes derivats del consum d’alcohol en menors. En els últims anys, segons dades del Ministeri de Sanitat, l’edat d’inici del consum d’alcohol a disminuït fins als 13,7, per tant és de vital importància abordar aquest problema des del nucli
familiar el més aviat possible. Per aquest motiu, fan tasques de formació a escoles, fruit de l’experiència de més de deu anys treballant en la prevenció del consum en menors. Des de 2011 i amb el propòsit de treballar a l’entorn familiar, la Fundación ha impartit 1.971 formacions a famílies, que l’últim curs han valorat la iniciativa amb un 4,9 sobre 5 per la utilitat dels temes treballats. 
Per a la Fundación Alcohol y Sociedad, el paper de la família és fonamental per la prevenció de conductes de risc relacionades amb el consum d’alcohol en menors. Tot i que l’adolescència i les conductes de risc dificulten la comunicació en el nucli familiar, és vital disposar de totes les eines i coneixements per poder treballar el consum d’alcohol en els nostres fills. Segons dades de l´Institut Deusto de Drogodependències, entitat amb la que col·labora la Fundación Alcohol y Sociedad, només un 63,4% ha tractat en alguna ocasió el tema de l’alcohol a casa.Prevenir el consum d’alcohol en menors és tasca de tots