Què us vam explicar a l’Assemblea?

Moltes gràcies a la quarantena de persones que vau assistir a l’Assemblea de l’AFA. Seguirem treballant per animar-vos, convèncer-vos i engrescar-vos i l’any vinent ser-ne unes quantes més.

Moltes gràcies també a aquelles mares i aquells pares que després de molts anys fent AFA, aquest any s’acomiaden. I és que si en alguna cosa vam coincidir tothom és que malgrat la feina i el temps, col·laborar i participar amb l’AFA és una gran oportunitat per educar i fer escola entre tots. Així que vam tornar a fer una crida a totes les famílies per col·laborar amb les diferents vocalies que formen part de l’AFA, així com les places de tresorer i president.

Les comissions ens van explicar què van fer el curs passat i què tenen previst fer aquest curs que ja hem encetat:

Comissió econòmica: Es van aprovar les despeses del 2017 així com el pressupost previst pel 2018.

Coordinadores de delegats i delegades: Hi ha un centenar de delegats i delegades entre primària i secundària. Es va valorar molt positivament la intervenció i predisposició de la direcció de l’escola a l’hora de resoldre dubtes i consultes.

Consell Escolar: format per quatre pares i mares representants al Consell Escolar de centre. Aquest proper divendres 30 de setembre hi ha eleccions. Es presenten dues candidates per una plaça.

Dos membres de l’escola formen part del Consell Escolar del districte i de Barcelona. I des d’aquest any, el director de l’escola de secundària, Víctor Ranera, és un dels dos representants de les escoles concertades al Consell Escolar de Barcelona.

 

Comissió de cultura: és la comissió que va aportar més novetats per aquest any. Després de fer un repàs de les activitats de l’any passat, ens van anunciar que el proper 12 de desembre s’inaugurarà el Club de Lectura de l’AFA, amb un format diferent al dels clubs de lectura habituals. En breu, rebreu més informació sobre el seu funcionament. Per anar obrint boca, totes les persones assistents vam ser obsequiades amb un punt de llibre especial “Club de Lectura”.

De cara aquest curs, des de cultura es continuaran oferint activitats, xerrades i tallers, dels quals destaca, pel gener, Explora 360, una associació que vincula l’astronomia amb els infants i que instal·larà una gran cúpula al pati de l’escola. Té previstes dues sessions obertes a tothom. També hi ha previst un taller d’escriptura adreçat a infants i adults i xerrades sobre sexualitat, noves tecnologies, entre d’altres.

Com sempre, rebreu més informació a través dels canals habituals de l’AFA: el blog, el twitter, el butlletí A’pams i el mail.

 

Comissió d’extraescolars: També van demanar mans per donar un cop de ma a les festes. La propera, el 14 de desembre on rebrem la visita dels Patges d’Orient que recolliran la carta dels Reis dels nens i les nenes de l’escola. I estrenarem carpa nova!

Comissió menjador: valoren molt positivament l’experiència de l’any passat on pares i mares que s’havien inscrit prèviament, i després d’un sorteig, van poder acompanyar les mares de la comissió en una de les visites al menjador. Està previst que de cara aquest curs es torni a repetir l’experiència.

 

Comissió de comunicació: Són l’altaveu de l’AFA a través del blog, el butlletí A’pams i el Twitter. També calen pares i mares que vulguin col·laborar: si t’agrada escriure, comunicar, el disseny gràfic o simplement tens ganes d’aprendre com funciona un blog, un butlletí… Si algú va a les xerrades i té ganes de fer-ne un resum, també pot fer de corresponsal de l’AFA! Ens podeu enviar el vostre resum a la comissió i el publicarem al blog. I com sempre, les suggerències, idees, opinions, etc són benvingudes!

Recordem:  Blog http://afajoanpelegri.cat | Twitter @afajoanpelegri

I properament estrenaran un roll up exclusiu per als actes de l’AFA

 

Comissió Camí escolar, Camí amic: projecte conjunt amb l’escola i el barri amb el recull de més de 500 enquestes de les famílies, buidatge de les dades i anàlisis que es va presentar a l’ajuntament.  El resultat: el 25 de maig de 2018 vam inaugurar el primer camí escolar del barri amb una festa a l’escola i a la plaça Joan Pelegrí. Però la feina no s’acaba aquí, i cal continuar treballant en aquest camí escolar. Així que us animem a col·laborar també.

Abans de finalitzar vam sortejar les tres invitacions dobles que la sala de cinema cooperatiu del barri, la Sala Zumzeig, ens va regalar. Moltes felicitats a les persones premiades i esperem que gaudiu de les invitacions.

I per últim, volem agrair a la Gemma, mare de P4, que s’hagi convertit en la primera corresponsal de la comissió de Comunicació. Moltes gràcies per les notes i el resum que ens vas fer arribar de l’Assemblea!

 

En aquest enllaç podeu consultar la memòria de l’AFA del curs 2017-2018

L’any vinent, més! Seguim!

 

26 de novembre de 2018