Vols saber quins treballs van guanyar als Premis de la XX Setmana de la Ciència, la Tècnica i el Medi Ambient?

El passat 18 de novembre de 2015 es va celebrar a la Sala d’Actes de l’Escola l’entrega de Premis de la XX Setmana de la Ciència, la Tècnica i el Medi Ambient, als alumnes d’ESO, Batxillerat i CCFF. És un acte de l’escola però que s’obre a les famílies dels alumnes que hi vulguin assistir.  Així que ja ho sabeu, famílies d’ESO i Batxillerat, si us interessa el tema, no dubteu en assistir-hi la propera edició!

En primer lloc el Víctor Ranera va fer una introducció (podeu consultar escrit sencer al enllaç http://victorranera.blogspot.com.es/2015/11/premis-ciencia-tecnica-i-medi-ambient.html) en la qual destaca que les Ciències i la Tecnologia són motors que no s’aturen però que necessiten de vectors que els guiïn: un d’aquests és el conjunt de valors que representa el Medi Ambient. Qualsevol disciplina acadèmica i professional no avança si no es treballa des de la base. També va fer un reconeixement al treball dels docents de la nostra escola que s’esforcen dia a dia per fer que la Biologia, Tecnologia, la Química, la Informàtica, la Geologia, la Física… estimulin l’esperit científic. Enguany aquest treball s’ha vist de manera evident en els nous laboratoris de Ciències, en la important aposta per la Robòtica Educativa, en la introducció del llibre digital a 1r i 2n d’ESO, l’actualització dels continguts de les matèries de Tecnologia –més enllà dels canvis curriculars que la normativa dicta.

El tema conductor d’aquesta edició 2015 va ser la llum i la remodelació dels laboratoris experimentals de l’escola.  Per aquest motiu, per introduir l’entrega de premis va venir l’ex-professor de física i tecnologia i formador de nous docents, Tomàs Salamí que va fer una xerrada que versa sobre  LA NATURALESA DUAL DE LA LLUM ONA/CORPUSCLE.

El professor ens va fer un recorregut per la història dels models duals de la llum des de Galileu (amb el seu intent de mesurar la llum) fins a Einstein (amb el fotó) per concloure que la ciència avança en models no lineals gràcies als experiments al laboratori.

El jurat dels premis està format per dos docents de l’àrea de ciències i dos de l’àrea de tecnologia. Enguany, els treballs premiats van ser els següents:

1r ESO: Claus dicotòmiques per identificar escarabats/aus

Treball caixa fusta i memòria explicativa
2n ESO: Mural sobre la nutrició del lloro

Power point sobre dinàmica externa dels agents

Treball del motor elèctric corrent continu i memòria explicativa
3r ESO: Treball sobre la cèl·lula

Treball sobre la radioactivitat artificial. Marie Curie

Treball del tricicle electromecànic  i memòria explicativa
4t ESO: Pòsters científics sobre malalties genètiques: 

-daltonisme  

-acondroplàsia

Projectes vídeo:

Historia atrapados en el instituto

Crónica de un chichón anunciado
1r BAXT: Tríptics:

Tipus de telescopi

L’univers

Projectes d’electrònica-digital: 

Control de vots d’un senat
2n BAXT: Treballs de recerca:

Més enllà de l’obesitat

Bacteriòfags: els nous antimicrobians?

Tecnologia:

Construcció d’un quadcòpter

Restauració d’un mite català: la montesa cota 348

Sistemes domàtics 

 També s’ha fet entrega de premis a CCFF microinformàtica grau mitjà i superior.

 Veure les fotos