De visita als nous laboratoris de l’Escola!


Divendres 20 novembre, 16 h, cita als nous laboratoris de l’Escola.
Més d’una vintena de mares i pares ens concentrem al vestíbul per iniciar la visita guiada pel Director de Secundària, en Victor Ranera i la Coordinadora de Batxillerat, la Mar Sanglàs. Ja a dalt se’ns uneix la Mercè Velilla, directora general de la Fundació Cultural d’Hostafrancs.
A la cinquena planta, els nous laboratoris ocupen pràcticament tota la banda del carrer Rector Triadó. Les obres han permès comunicar els quatre laboratoris de química, física, microbiologia i ciències naturals de forma que, es pot anar d’un a l’altre sense sortir de la zona restringida. Les sales lluminoses (no endebades estem a la cinquena planta) que permeten treballar amb llum natural, molt espai per a cada alumne i amb totes les mesures de seguretat i protecció adients (dutxa, neteja ulls, bates, ulleres protecció, …). Hi ha una zona comuna de magatzem de reactius i neveres, pels laboratoris de química i física, amb portes independents per a cada laboratori. Els nous laboratoris compleixen totes les normes i protocols de seguretat que requereixen unes instal·lacions d’alt nivell.
El trasllat dels laboratoris també ha permès alliberar l’aula que abans ocupaven i destinar-la de forma polivalent a altres activitats, i donada la seva dimensió, ocupar-la amb dos grups d’estudiants si fos necessari.
Els dos primers laboratoris, els de química i física, són habitualment utilitzats per estudiants de batxillerat i tenen una capacitat d’uns 25/30 estudiants. El laboratori de microbiologia, amb una capacitat menor es fa servir pels alumnes de cicles formatius de grau superior, especialitat d’anàlisis i control de qualitat.
Al final del recorregut arribem al laboratori de ciències experimentals, amb  mostradors acabats en blanc i verd, una gran prestatgeria per desar les motxilles i un hort vertical al final de la sala, a tocar de les finestres. Cinc rengleres de mostradors amb cinc posicions de treball, amb 1 safareig per renglera, cada un d’ells amb doble aixeta.

 

Quan marxem ja hi ha un nou grup visitant els laboratoris.
Like CSI Laboratories!!!