Tot el que sempre has volgut saber sobre l’ALEXIA i no sabies a qui preguntar

Ja fa uns quants cursos, potser 5 anys, que es va posar en funcionament l’aplicació ALEXIA. Per a les famílies de primària segurament una total desconeguda, però per a les famílies de secundària, ja des del primer dia de l’ESO, una eina tan intrigant com útil.

Des del començament, han sigut precisament els delegats de l’ESO que  han demanat sessions tutorials sobre el seu funcionament i el seu contingut. Durant aquest darrers cursos, l’aplicació ha anat modificant la seva funcionalitat i, en conseqüència, aquest tutorial s’ha anat endarrerint. Finalment, durant aquest febrer l’escola ha programat tres sessions els dimarts 13, 20 i 27 a les 17:30. Durant 75 minuts, molt ben aprofitats interactius i dinàmics, el professor de TIC, Hermini Manzano, a l’aula d’informàtica i dotats cada un dels assistents d’un ordinador, ens ha acompanyat a navegar per cada un dels apartats de l’ALEXIA.

Però, què és l’ALEXIA?

És un sistema de seguiment acadèmic. Una aplicació dissenyada per una empresa d’informàtica i que comparteixen moltes escoles. Particularment útil a secundària, informa, quasi a temps real, de les notes, dels controls, de les incidències (retards, absències, comportament), dels informes d’avaluació, dels comunicats, de les entrevistes, de l’agenda…

Què ens permet fer l’ALEXIA?

A part de consultar tot el que s’ha detallat, des de l’aplicació es poden justificar les incidències (absències i retards). I particularment interessant és crear i justificar una incidència que encara no s’ha produït (l’alumne està malalt, o un viatge programat, una vista al metge..), d’aquesta forma s’eviten els correus automàtics a la família del tipus: ” s’ha produït una incidència absència/retard….”. D’aquesta forma no cal trucar o enviar un mail al tutor per avisar de l’absència.

Com s’arriba a l’ALEXIA? 

Es pot arribar a Alexia web usant l’adreça web del propi sistema: http://alexia.joanpelegri.cat També hi ha enllaços d’accés directe des dels llocs d’internet de l’Escola com ara el Campus Virtual o l’espai web.

Un altre punt molt destacat, és la mobilitat. L’ALEXIA es pot consultar des del mòbil, cal instal·lar aplicació al mòbil (alexia família) a través de l’app Store del dispositiu.

Alguna aportació per a la millora continua de l’ALEXIA?

I finalment, l’Hermini ens demana que qualsevol aportació, necessitat o incidència que trobem, ho fem arribar a l’escola directament o per mitjà dels delegats, perquè ho traslladin a l’empresa desenvolupadora i així poder perfeccionar l’aplicació.

Des de l’AFA agraïm molt sincerament aquestes sessions informatives, ja que era una demanda molt reiterada per part dels delegats.

De cara a la formació s’ha preparat un tutorial, estructurat en preguntes que permet consultar de manera molt àgil el procés a seguir per a fer la tasca que vols consultar.