Xerrada sobre Diabetis a l’escola

Fa uns dies us explicàvem que CMX i AMPA organitzarem un cop més una diada solidària plena d’activitats pel dia de laMarató de TV3.

Aquest any, a més, des de l’AMPA us volem oferir una xerrada sobre la “diabetis a l’escola” que realitzaran el dia 14 de desembre a les 19h els especialistes de Sant Joan de Déu a la sala d’actes de l’escola de secundària.

 

És una xerrada dirigida a tota la comunitat educativa, al professorat, a les mares i pares de l’escola, i també als alumnes, sobre la malaltia de la diabetis i la seva implicació en l’entorn escolar. Es tracta d’un tema important sobre el que tots, no només malalts i familiars, hem de prendre consciència.

Concretament, els ponents seran els membres de l’equip d’endocrinologia de la Unitat de Diabetis de Sant Joan de Déu i alguns membres de l’Associació de Diabètics de Barcelona.
Aquest serà l’acte de tancament de les activitats que enguany organitzem per a la Marató. No us el perdeu!! I sobretot és molt important que us inscriviu enviant un mail a ampa@joanpelegri.cat per raons d’aforament.
A continuació us deixem més informació sobre el contingut de la xerrada.
Introducció:
La vida escolar de l’alumnat amb diabetis no difereix de la de qualsevol altra persona i no ha de representar cap problema per a l’escola. Degut al tractament amb insulina, és necessari que el professorat ,família i entorn conegui el perquè d’aquest tractament i les situacions que es poden derivar durant la jornada escolar.
Objectiu:
Oferir informació i formació per facilitar a l’entorn de l’alumnat amb diabetis un estil de vida saludable i un entorn segur.
Estratègies:
  • Informar  sobre la malaltia, les cures bàsiques i els signes d’ alarma que permetin intuir el risc de descompensació de la malaltia.
  • Instruir les persones adultes properes sobre la manera de resoldre situacions en què calgui actuar ràpidament.
  • Neutralitzar pors infundades que impedeixin que l’alumnat amb diabetis participin de manera adequada en qualsevol activitat escolar i lúdica.
Objectius específics:
  • Cobrir les necessitats escolars associades a la condició de diabetis.
  • Fomentar la implicació de la família i professorat.
  • Col·laborar perquè alumnat amb diabetis vegin acomplertes les mateixes expectatives, il·lusions i esperances com si no en patissin.